Jozef Swaerts

Jozef Swaerts - loopbaancoach Positive V

WIE BEN IK?
 

Na een carrière van 27 jaar bij een bank en verzekeraar ben ik nieuwe uitdagingen aangegaan. Ik heb o.a. ervaring als ICT-er, trainer, beleggingsadviseur en kantoordirecteur. Die verscheidenheid aan functies heeft me veel ervaringen opgeleverd. De verschillende dynamieken in de teams en samenwerking, de talenten en eigenschappen die ieder van ons heeft, maken dat je goed bent in een job of dat je je juist minder goed voelt.
 

Als 50-plusser vond ik dat het goed was zo en dat ik nog jong genoeg was voor een carrièreswitch. Ik besefte vooral dat ik graag met klanten werkte als coach, waar ik al in bijberoep mee bezig was. Zonder twijfelen heb ik de stap gezet om mijn hart te volgen en mijn ervaringen te gaan delen.

 

Ik wil jou helpen om helderheid te brengen waarom jij nu een vraag hebt over jouw loopbaan. Het is altijd goed om even met iemand te reflecteren over wat jouw ideeën zijn en wat jou tegenhoudt om ze niet tot uitvoering te brengen. Waarom twijfel je aan jouw huidige situatie? Het kost veel energie om daarmee in je hoofd te blijven zitten.

 

Niemand kan voor jou keuzes maken. Wel luisteren en vragen stellen zodat jij een keuze kan maken. Vragen waar je misschien zelf niet aan dacht of waarvan je dacht dat ze helder waren en blijkbaar toch niet helemaal.

 

Ik hou er van om mee te kijken naar jouw drijfveren. Wat zijn jouw talenten? Waar word jij blij van? Waar krijg je energie van? Waar verlies je energie? Wat is jou aangeleerd? Wat is jouw passie? En wat is realistisch om te doen en in welke vorm?

Heel veel vragen en er zijn er allicht nog meer. Daar wil je waarschijnlijk een beter zicht op krijgen om keuzes te kunnen maken.

 

Verder heb ik ervaring om met groepen te werken. Veelal ook met een creatieve insteek.

In één van mijn opleidingen die ik zelf volgde kwam de vraag: "Waarom ben je hier en wat wil je bereiken?" Ik kwam als laatste aan bod en hoorde zoveel redenen. Toen het aan mij was zei ik simpelweg : “Mezelf leven”. Dat sloeg in als een bom. "Dat wil ik ook," zei iedereen en het werd mijn lijfspreuk.

 

Naast loopbaancoach ben ik ook rouwcoach en ritueelbegeleider. Bij verlies ga je uiteraard rouwen. Verlies is echter meer dan alleen een geliefde verliezen. Het kan ook "een job verliezen" zijn. Deze insteek neem ik zeker mee in een gesprek.

 

Meer over mezelf kan je lezen op http://www.mezelfleven.be

​Contacteer Jozef voor een gratis kennismakingsgesprek!
 

 

Jozef Swaerts

Mezelf Leven  (zie ook http://www.mezelfleven.be)

Hazenbergstraat 1A

3120 Tremelo
0495 66 13 58

jozef.swaerts@positivibes.be