top of page

Sonja Sys

Sonja Sys.jpg

“Maak verandering niet te moeilijk, doe het gewoon!”

 

 

Ik ben Sonja, gezondheidscoach, stress- en burn-out coach en loopbaancoach bij Positive Vibes.

 

Ik hoop dat mijn verhaal jou kan inspireren!

 

Ik ben een positivo in hart en nieren, en zoals iedereen, op zoek naar geluk en zingeving in mijn leven.  Een leuke job die je energie geeft en waar je fluitend naartoe gaat, draagt daar zeker toe bij!  

Als medisch secretaresse in een psychiatrisch ziekenhuis gaven de vele contacten en vaak aangename gesprekken met de patiënten die ik daar ontmoette, mij jarenlang veel voldoening, maar na een tijd merkte ik dat ik toch iets miste in mijn job.  Het verlangen om op een professionele manier mensen te helpen naar een gelukkiger en gezonder leven werd steeds groter.  Langzaam maar zeker kondigde een ommezwaai zich aan. 

 

En ja, ook ik had twijfels! Kon dit nog wel op mijn leeftijd? 
Is zelfstandig zijn wel iets voor mij?
Ga ik alles wel kunnen combineren?

 

Actie ondernemen is de beste stap die je kan zetten als je verandering wilt, dus besloot ik een loopbaantraject te volgen van de VDAB, het project met de loopbaancheques bestond toen net.  Ik ontdekte wat mijn sterke punten waren, hoe ik die talenten optimaal kon inzetten, hoe ik mezelf niet langer hoefde te ‘verbergen’, maar trots kon zijn op wie ik ben én wat ik wilde bereiken.  Kort daarna zette ik de volgende stap en schreef mij in voor een 3-jarige opleiding als gezondheidscoach.  

Een schot in de roos!
Vanaf de eerste minuut in de eerste les ‘oplossingsgericht coachen’ was ik laaiend enthousiast en voelde ik onmiddellijk dat dit me op het lijf geschreven was. Samen met mijn enthousiasme groeide ook mijn zelfvertrouwen.  Mijn eerdere twijfels verdwenen als sneeuw voor de zon. 

 

Ik vervolledigde mijn diploma met een bijkomende scholing als burn-out coach, bij dr. Luc Swinnen.  Een mooie aanvulling en het begin van mijn zelfstandige coachingspraktijk. 

 

Nadien kwam ik in contact met Positive Vibes.  Ik vond mij volledig terug in de visie van dit bedrijf en haar enthousiaste zaakvoerster, Elfi Strackx.  Na een intensieve opleiding kon ik met trots het team van loopbaancoaches vervoegen.  

 

Vanuit deze ervaring en met een positieve houding, héél veel begrip en een vleugje humor help ik jou op een professionele en gedreven manier graag op weg om jouw persoonlijke doelen te bereiken, via een traject volledig aangepast aan jouw specifieke vragen en behoeftes.

 

Ik ben ervan overtuigd dat je, ongeacht leeftijd, opleiding of achtergrond, erin kan slagen de job van je dromen te vinden of meer arbeidsvreugde te halen uit je huidige job, wat ongetwijfeld bijdraagt aan je geluksniveau én zeker ook aan je gezondheid!

Contacteer Sonja voor een gratis kennismakingsgesprek!
 

Sonja Sys

Kerkhofblommenstraat 48
8310  Brugge

0473 706 181

 

sonja.sys@positivibes.be

bottom of page