Belbin Teamrollen

De Britse wetenschapper Meredith Belbin voerde diepgaand onderzoek uit naar de effectiviteit van managementteams. Zo ontdekte hij dat de beste teams ook de meest diverse teams zijn. M.a.w. diversiteit binnen een team is geen last of obstakel, maar een rijkdom! Hieruit definieerde hij 9 verschillende teamrollen.

Inzicht in de verschillende teamrollen die aanwezig zijn binnen een team kan ook inzicht opleveren in de goede werking of dysfuncties van een team. Begrip van de verschillende teamrollen kan bovendien het begrip voor verschillen tussen de teamleden verhogen.

Interesse om jouw team te laten analyseren teneinde inzicht en advies te krijgen op het vlak van een betere teamwerking?
Hier volgen enkele vaak gekozen opties om met de Belbin Teamrollen aan de slag te gaan:

Een Belbin-workshop: Dit is een halve dag tijdens dewelke je kennismaakt met de Belbin-theorie en de 9 Belbin-teamrollen. Iedere deelnemer krijgt tevens zijn/haar eigen Belbin teamrolrapport toegelicht. De workshop wordt afgesloten door informatie over en advies voor het ganse team.

Een Belbin-Teamroldag: een inhoudelijk fijne en leerrijke teambuilding-dag. De Belbin-theorie en de Belbin-teamrollen worden toegelicht. Iedere deelnemer krijgt ook zijn/haar persoonlijke Belbin-rapport toegelicht. Daarnaast worden de diverse teamrollen "beleefd" via interactieve oefeningen en speelse, actieve opdrachten. Deze dag wordt afgesloten door leerrijke informatie over en advies voor het ganse team.

Uiteraard kunnen wij ook een volledig programma op maat van uw specifieke behoeften uitwerken.

Vul dit formulier in om meer informatie of een concreet voorstel aan te vragen.

Meer informatie over Belbin Teamrollen vind je ook op http://www.belbin.com

 

+32 496 500 533   
 

© 2019 Positive Vibes


 

  • Facebook
  • LinkedIn
  • Twitter
  • YouTube