top of page

Privépersonen

Reeds jarenlang wordt er onderzoek gedaan naar de basis van geluk.
Iedereen stelt zich de vraag: hoe kan ik het meest en het snelst gelukkig zijn en het langst gelukkig blijven?
Wat heb ik er nu juist voor nodig?

Uiteindelijk is geluk, naast liefde, toch het summum van wat we ons allemaal het liefst toewensen. De vraag is niet eenduidig te beantwoorden en is afhankelijk van ieders persoonlijkheid.
Echter, er zijn wel twee gemeenschappelijke parameters die op iedereen van toepassing zijn.
Twee voorwaarden die vervuld moeten zijn opdat ieder van ons geluk kan ervaren:

 

1) De dingen doen die ons passioneren, boeien, energie geven.

2) De dingen doen die voor onszelf en voor anderen van betekenis zijn; een meerwaarde hebben.
 

Maar wat dienen we nu te doen om deze voorwaarden te vervullen ?

Wel, wat nummer 1) betreft dienen we te durven kiezen voor de dingen die we graag doen.  Dit lijkt misschien heel evident, maar ervaring leert mij dat dit vaak helemaal niet het geval is.

Soms weten we nu eenmaal niet goed wat we eigenlijk echt willen doen. We worden vaak onbewust op een dwaalspoor gebracht... door onze omgeving, de dingen die in ons leven gebeuren... maar ook door onszelf.
We laten al te vaak, bewust maar ook zeker onbewust, allerlei belemmerende overtuigingen toe. Overtuigingen die onze mogelijkheden lijken te beperken. Dit is vaak totaal onnodig, maar toch is het soms sterker dan onszelf. We zeggen dan zaken tegen onszelf, zoals: "Ik heb hier niet genoeg talent voor. Een ander kan dit beter. Mijn naaste omgeving zal dit niet prettig vinden." enz.

 

Met voorwaarde 2) is het vaak net hetzelfde. Ieder van ons heeft bepaalde dromen en doelstellingen die we willen realiseren.
Om van betekenis te zijn... om die meerwaarde te creëren.
Echter, heel vaak hoor en zie ik mensen denken: "Dit gaat me toch nooit lukken. Het heeft dus geen zin dat ik eraan begin."
Of ik hoor mensen hun plannen uit de doeken doen, maar om één of andere reden doen ze nooit iets met die plannen.

Het is de missie van Positive Vibes om personen te helpen en te ondersteunen bij het vervullen van bovenvermelde voorwaarden.

Geluk en succes gaan bovendien hand in hand. Door te werken aan je zelfsturing en zelfontwikkeling zal je geluksniveau stijgen, en simultaan hiermee zal je automatisch merken dat vele zaken je makkelijker afgaan.
Dit zal niet zonder resultaat blijven en hoe dan ook leiden tot meer succes op alle vlakken. Dit succes zal op zijn beurt weer bijdragen tot je globale geluksgevoel. En zo is de cirkel rond.

 

ONZE DIENSTEN BINNEN PERSOONLIJKE COACHING:

 

Situeren je vragen zich eerder op privévlak, dan zal Life Coaching wellicht de meest geschikte keuze zijn.
 

Situeren je onduidelijkheden of vragen zich eerder op werkvlak, dan is Loopbaanbegeleiding waarschijnlijk de beste optie.

Worstel je met fysieke en/of mentale vermoeidheid? Kies dan voor Stress & Burn-Out Coaching.

Wil je je KernTalenten graag ontdekken? Kies dan voor een KernTalentenAnalyse. Dit kan ook binnen het kader van loopbaanbegeleiding.

Getuigenis van een tevreden klant

Toen ik voor het eerst op gesprek kwam bij Elfi zat ik heel diep. Ik had al verschillende therapieën geprobeerd en cursussen gevolgd om zelf aan de slag te gaan met mijn eigen negatieve denken. Maar niets leek echt te helpen. Integendeel, ik had soms het gevoel dat het alleen maar erger werd omdat ik mijn geloof in een positieve verandering bij mezelf steeds meer begon te verliezen.

Ik was dan ook niet meteen een makkelijke klant en ik kan me inbeelden dat ik tijdens dat eerste gesprek echt hard en wantrouwig overkwam. Bovendien stelde ik 1001 vragen.
Elfi bleef echter zeer rustig en begripvol en luisterde vooral zeer goed naar mij. Ik kreeg echt het gevoel dat ze mij begreep en dat haar aanpak anders was. Dit deed me alvast wat ontdooien en gaf me wel vertrouwen.

Toen ze tijdens diezelfde sessie een oefening met mij deed die een grote impact had op mij besliste ik om het een kans te geven.

We startten een traject waarbij de focus enerzijds lag op meer zelfvertrouwen en positief denken en anderzijds op het accepteren van bepaalde negatieve gevoelens. Ik kreeg oefeningen mee die eenvoudig waren en toch veel effect hadden.

Na amper 5 sessies voelde ik me al een heel ander mens. Uiteindelijk heb ik 10 sessies gevolgd, omdat ik me elke keer nog verder voelde groeien en omdat ik het zo fijn vond om te komen. Dit klinkt een beetje raar, maar het voelde echt een beetje als "thuis"komen als ik op gesprek ging.

Superbedankt Elfi voor de zaken die je mogelijk hebt gemaakt. Dit is van onschatbare waarde voor mij... voor de rest van mijn leven...

Elke Van Vaerenbergh

bottom of page