Privépersonen

Reeds jarenlang wordt er onderzoek gedaan naar de basis van geluk.
Iedereen stelt zich de vraag: hoe kan ik het meest en het snelst gelukkig zijn en het langst gelukkig blijven?
Wat heb ik er nu juist voor nodig?

Uiteindelijk is geluk, naast liefde, toch het summum van wat we ons allemaal het liefst toewensen. De vraag is niet eenduidig te beantwoorden en is afhankelijk van ieders persoonlijkheid.
Echter, er zijn wel twee gemeenschappelijke parameters die op iedereen van toepassing zijn.
Twee voorwaarden die vervuld moeten zijn opdat ieder van ons geluk kan ervaren:

 

1) De dingen doen die ons passioneren, boeien, energie geven.

2) De dingen doen die voor onszelf en voor anderen van betekenis zijn; een meerwaarde hebben.
 

Maar wat dienen we nu te doen om deze voorwaarden te vervullen ?

Wel, wat nummer 1) betreft dienen we te durven kiezen voor de dingen die we graag doen.  Dit lijkt misschien heel evident, maar ervaring leert mij dat dit vaak helemaal niet het geval is.

Soms weten we nu eenmaal niet goed wat we eigenlijk echt willen doen. We worden vaak onbewust op een dwaalspoor gebracht... door onze omgeving, de dingen die in ons leven gebeuren... maar ook door onszelf.
We laten al te vaak, bewust maar ook zeker onbewust, allerlei belemmerende overtuigingen toe. Overtuigingen die onze mogelijkheden lijken te beperken. Dit is vaak totaal onnodig, maar toch is het soms sterker dan onszelf. We zeggen dan zaken tegen onszelf, zoals: "Ik heb hier niet genoeg talent voor. Een ander kan dit beter. Mijn naaste omgeving zal dit niet prettig vinden." enz.

 

Met voorwaarde 2) is het vaak net hetzelfde. Ieder van ons heeft bepaalde dromen en doelstellingen die we willen realiseren.
Om van betekenis te zijn... om die meerwaarde te creëren.
Echter, heel vaak hoor en zie ik mensen denken: "Dit gaat me toch nooit lukken. Het heeft dus geen zin dat ik eraan begin."
Of ik hoor mensen hun plannen uit de doeken doen, maar om één of andere reden doen ze nooit iets met die plannen.

Het is de missie van Positive Vibes om personen te helpen en te ondersteunen bij het vervullen van bovenvermelde voorwaarden.

Geluk en succes gaan bovendien hand in hand. Door te werken aan je zelfsturing en zelfontwikkeling zal je geluksniveau stijgen, en simultaan hiermee zal je automatisch merken dat vele zaken je makkelijker afgaan.
Dit zal niet zonder resultaat blijven en hoe dan ook leiden tot meer succes op alle vlakken. Dit succes zal op zijn beurt weer bijdragen tot je globale geluksgevoel. En zo is de cirkel rond.

 

ONZE DIENSTEN BINNEN PERSOONLIJKE COACHING:

 

Situeren je vragen zich eerder op privévlak, dan zal Life Coaching wellicht de meest geschikte keuze zijn.

 

Situeren je onduidelijkheden of vragen zich eerder op werkvlak, dan is Loopbaanbegeleiding waarschijnlijk de beste optie.
Worstel je met fysieke en/of mentale vermoeidheid? Kies dan voor Stress & Burn-Out Coaching.
Wil je je KernTalenten graag ontdekken? Kies dan voor een KernTalentenAnalyse. Dit kan ook binnen het kader van loopbaanbegeleiding.

 

+32 496 500 533   
 

© 2019 Positive Vibes


 

  • Facebook Social Icon
  • LinkedIn App Icon
  • Twitter App Icon