top of page

Coachingtraject "Stress Weg"

Als je in de vicieuze cirkel van stress beland bent, of je zit in een burn-out, dan lijkt het vaak alsof je situatie uitzichtloos is.
Je probeert zelf lukraak allerlei zaken uit om een beetje te kunnen ontspannen, maar niets lijkt echt goed te werken en al zeker niet op de langere termijn.

Laat mij jou alvast geruststellen: je kan echt uit deze negatieve spiraal geraken! Iedereen kan dit. Maar het zal tijd vragen en je hebt vaak ook gespecialiseerde ondersteuning nodig.

Omdat ik weet dat het herstelproces in stapjes verloopt en dat er geen mirakeloplossingen bestaan, zal ik zelden of nooit een coachingtraject van minder dan 10 sessies voorstellen aan mensen die gebukt gaan onder chronische stress. Dat heeft gewoon geen zin en is vaak zonde van je geld. Na 2 of 3 sessies kan je namelijk echt niet verwachten dat je helemaal bevrijd zal zijn van stress, wat jouw stressoorzaken ook mogen zijn.

Je bent niet door 2 weken overbelasting in een burn-out terechtgekomen, dus is het ook niet meer dan logisch dat je er niet in 2 weken uit zal geraken.


En net het zetten van kleine stapjes in de juiste volgorde is zo essentieel voor een succesvol herstelproces.
Er bestaan verschillende stressoorzaken en stress-symptomen. Deze verschillen van persoon tot persoon. Daarom is het zo belangrijk om een coachingtraject te doorlopen dat volledig op maat van jouw specifieke behoeften wordt samengesteld.


Ons coachingtraject "Stress Weg" omvat een holistische, multi-disciplinaire aanpak. We gaan op verschillende niveaus aan de slag.
Zowel gedragsmatig als lichamelijk gaan we jou oefeningen aanreiken waarmee jij concreet aan de slag kan.


Vaak starten we met het lichamelijke, omdat het mentale aspect meestal pas later kan volgen, maar alles hangt af van jouw specifieke situatie.
We hebben vaste methodieken die we hanteren vanuit onze kennis en ervaring met hartcoherentie, relaxatie, mindfulness, NLP (Neuro-Linguïstisch Programmeren) en ACT (Acceptance & Commitment Therapie). Maar we zullen ze zeker niet steeds op dezelfde manier en in dezelfde volgorde inzetten.


Dit coachingtraject behoudt dus een zeer flexibele aanpak op maat van jouw individuele noden. Elke persoon reageert ook anders op een bepaalde oefening of methodiek. Wat zeer goed werkt voor 1 persoon werkt soms minder goed voor een andere en omgekeerd.
Dankzij onze jarenlange expertise op het vlak van de preventie en behandeling van stress en burn-out kunnen wij meestal goed inschatten welke tips en oefeningen jou het best en het snelst vooruit kunnen helpen.

Stress weg in 10 weken

We werken zeer bewust aan jouw herstelproces in minstens 10 sessies (1 sessie per week).
 

Dit 10-wekenprogramma is zodanig opgebouwd dat je in kleine, bewuste stappen vooruitgang boekt en je op die manier beetje bij beetje de vicieuze stresscirkel kan doorbreken.

Vergis je niet: het zal niet altijd makkelijk zijn en jij moet het echte werk zelf verrichten. Jouw stress en burn-out coach staat je echter bij bij elke stap die je zet en volgt jou, samen met je arts, nauwgezet op.

Dit is hoe ons 10-wekenprogramma er zou kunnen uitzien (maar pin je hier niet op vast, want zoals hierboven gezegd werken we volledig op maat van jouw specifieke noden):

1) Intakegesprek
Tijdens dit gesprek brengen we jouw stress-oorzaken in kaart. Indien dit moeilijk is voor jou kan het bijhouden van een stress-dagboek jou hierbij helpen.

We gaan in deze fase ook reeds meteen kijken of er kleine praktische oplossingen bestaan om bepaalde stress-oorzaken reeds te verminderen. Soms kan dit en soms niet.

2) Lichamelijk herstel

We geven jou oefeningen die jou helpen om lichamelijk tot rust en ontspanning te komen. Als er slaapproblemen zijn gaan we o.a. aan de slag met jouw slaap-hygiëne en avondrituelen. Ook hartcoherentie en relaxatie komen hierbij aan bod.

3) Opvolging en bijsturing lichamelijk herstel

We kijken wat goed heeft gewerkt en waar we zaken moeten bijsturen.

4) Me-time, ontspanning, beweging, humor

We helpen jou om een omgeving te creëeren die optimaal is voor afleiding en energietoevoer. Ook op dit vlak krijg je heel wat concrete oefeningen en tips. Het terugdringen van jouw energievreters speelt hierin ook een belangrijke rol.

5) In het moment leven & genieten
Via ACT en mindfulness helpen we jou om meer in het nu te leven en hiervan te genieten, zodat piekergedachten over verleden of toekomst minder aandacht krijgen.
We leren jou om negatieve gedachten te accepteren, en hoewel dit niet het uitgangspunt is van ACT, merken we dat ze hierdoor vaak automatisch in kracht afnemen.

6) perfectionisme/grenzen afbakenen
Indien een overdreven vorm van perfectionisme vanuit faalangst één van jouw stress-oorzaken is, gaan we ook hiermee aan de slag, zodat jij in de toekomst beter je grenzen kan afbakenen. We doen dit concreet via de OCP-methdodiek van Marcel Hendrickx (zie ook http://www.bevrijdjezelf.be)

7) vervolg perfectionismecoaching of ACT
Jouw stress & burn-out coach doet een opvolging van jouw huiswerk-oefeningen en stuurt bij waar nodig.

8) vervolg perfectionismecoaching of ACT
Idem als hierboven.

9) Zelfvertrouwen versterken

Vaak heeft je zelfvertrouwen door je burn-out een deuk gekregen. Je hebt het gevoel dat je gefaald hebt, terwijl jouw situatie bijna steeds voortkomt vanuit het té hard werken en de sterke prestaties die hieruit voortvloeiden. Misschien had je voordien al last van onzekerheid en faalangst. Naast de perfectionismecoaching hebben we extra oefeningen die jou kunnen helpen om het zelfvertrouwen te herstellen. We helpen jou om terug in contact te komen met je unieke talenten en om positief naar de toekomst te kijken. Daarnaast zal je erin slagen om in de toekomst beter je grenzen af te bakenen en voor jezelf te zorgen, zodat je niet meer in een situatie van fysieke & mentale oververmoeidheid terechtkomt.

10) Reïntegratie na burn-out
We bekijken wat nodig is om succesvol terug aan de slag te gaan. Gelukkig heeft de overheid enkele jaren geleden de optie van een reïntegratie-traject op de werkplek in het leven geroepen. Indien je ondertussen beslist hebt dat je niet wil terugkeren naar je werkplek begeleiden we jou via loopbaanbegeleiding (indien nodig) naar een nieuwe uitdaging. We helpen jou bovendien om je rustig en stapsgewijs voor te bereiden op dit nieuwe professionele hoofdstuk in je leven.

Ter info: soms is het voor deze laatste stap nog te vroeg. In dat geval zetten we het herstelprogramma en de oefeningen gewoon rustig verder, tot je helemaal klaar bent om de draad terug op te pikken. Wees gerust, we zullen jou nooit forceren tot iets. Zoals gezegd is dit een proces dat voldoende tijd nodig heeft.

Kostprijs van dit traject

De normale kostprijs van dit coachingtraject "Stress Weg" bedraagt 600,00 EUR (alles inclusief).

Extra korting & bonussen

Omdat je meteen inschrijft en betaalt voor het volledige traject bieden wij jou een aantal zeer interessante voordelen aan:

Een korting van 10%, waardoor je slechts 540,00 EUR betaalt en je dus 1 sessie gratis krijgt.

Gratis, levenslange toegang tot ons online cursusprogramma 10X POSITIVITEIT, ter waarde van 250,00 EUR.

De mogelijkheid om na het intakegesprek van mening te veranderen: indien je je niet goed voelt bij het intakegesprek, dan ben je niet verplicht om het programma verder te zetten en betaal je gewoon voor het intakegesprek (60 EUR).

Wat anderen zeggen over dit coachingtraject

Maak vandaag nog komaf met je chronische stress

Ben je klaar om concreet aan de slag te gaan zodat je jezelf kan bevrijden uit de vicieuze cirkel van chronische stress of burn-out?

Schrijf je dan vandaag nog in voor dit waardevolle coachingprogramma.

Je zal er geen spijt van krijgen!

bottom of page