top of page

Middelmatige doelstellingen leiden tot middelmatige resultaten

Bijgewerkt op: 10 feb. 2019Meer verkopen - Positive Vibes

Beste sales professional, heb je deze situatie al eens meegemaakt?

Het einde van het jaar nadert en je bent nog een eind van je target verwijderd. Het angstzweet breekt je uit en je besluit om nog een tandje bij te steken in die eindspurt. Een mirakel geschiedt: je slaagt er niet alleen in om het gat te dichten. Je presteert in drie weken tijd zelfs beter dan in de afgelopen twee maanden! Hoewel je blij bent met je prestaties vind je het toch een beetje eigenaardig. Want de vorige maanden heb je toch evenzeer je best gedaan? Je steekt het dan maar op een gelukstreffer…

Maar is dat echt wel zo? Heb je gewoon geluk gehad?

Het antwoord is resoluut: NEEN.

Of ik nu wil beweren dat je het de maanden daarvoor wat hebt laten hangen?

JA en NEEN.

Je hebt in die laatste drie weken extra inspanningen geleverd en het is een feit dat je, indien je dezelfde hoeveelheid aan inspanningen en intensiteit had ingezet in de andere maanden van het jaar, je hogere resultaten had behaald. Want zo is het: als we ons echt sterk focussen op een doel dat we willen bereiken, dan bereiken we dat doel ook effectief.

Deze graad van focus & intensiteit kunnen we ons echter makkelijker aanmeten in een precaire situatie. Een situatie van angst en onrust brengt ons namelijk in een staat van paraatheid. Dit is een verschijnsel dat nog dateert van in onze oertijd. Als er gevaar dreigt, dan worden onze geest en ons lichaam zeer alert. Dit is trouwens ook wat er gebeurt als we gestresseerd zijn. Stress is dus niet altijd slecht. Integendeel, een portie gezonde stress helpt ons vooruit. Het houdt ons wakker, zorgt dat we in actie blijven, dat we intensiever gaan werken en efficiënter met onze tijd omspringen.

Hoe kan je er nu voor zorgen dat je deze "gezonde" stress het ganse jaar door ervaart?

Wel, zeer eenvoudig: verdubbel gewoon je targets. Wees er niet bang voor. Doe het gewoon. En werk ernaar toe. Het zal je lukken!

8 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page